ECA Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kombiniz "Yaz" konumundayken sadece sıcak su ihtiyacınızda devreye girer ve sıcak su ihtiyacınızı karşılar. Kombiniz "Kış" konumundayken ise hem sıcak su ve hem de ısınma ihtiyaçlarınızı karşılar.
Kombiler için 2-6 Amper arası sigorta bağlanması yeterlidir.
Kalorifer tesisat suyu çıkış sıcaklığı 5°C’nin altına düştüğünde cihazınızın donma koruması fonksiyonu devreye girer tesisat suyu çıkış sıcaklığı 15°C’ye yükselinceye kadar cihazınız çalışmaya devam eder. Donma koruması fonksiyonunun devreye girmesi için aşağıdaki şartlar sağlanmalıdır. Cihazın elektrik beslemesi açık olmalı ve cihaz “ON” veya “Yaz” konumunda olmalıdır. Gaz vanası ve radyatör vanaları açık olmalıdır. Kalorifer tesisatının su basıncı uygun olmalıdır.
Kalorifer tesisatı su basıncının 1.5-2 bar arasında tutulması tavsiye edilmektedir. kombiler kalorifer tesisatında yeterli su olmadığı zaman cihazınızın zarar görmemesi amacıyla devreye girmemektedir. Bu tür durumlarda cihazınızın alt kısmında bulunan doldurma musluğunu kullanılarak kalorifer tesisatınıza su doldurulabilirsiniz. Eğer tesisat basıncınız sürekli olarak düşüyorsa mutlaka tesisatınızı kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
Kombi sistemi bireysel ısınma konforu ve tasarruf imkanı sağlamaktadır. Bu sayede istediğiniz sürelerde istediğiniz kadar ısınırsınız. Ayrıca sıcak kullanım suyu ısıtmasında da kullanılan kombiler ile sıcak su için ayrı bir cihaz (şofben, termosifon, boyler v.s.) kullanılmasına ihtiyaç duyulmaz. Ancak 4 ve daha üstü daireye sahip apartmanlarda merkezi kazan kullanımı yakıt tüketimi konusunda kombiden daha avantajlı olmaktadır.
Binanın kapı, cam, duvar ve çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Ayrıca panel radyatörlerinize taktıracağınız E.C.A. termostatik radyatör valfleri ile tam ve kesin bir tasarruf sağlamış olursunuz. Ayrıca ısıtma maliyetinizi termostat dış hava ve ya oda termostatı kullanarak da azaltabilirsiniz.
Hermetik cihazlar, kombi, şofben veya doğal gaz sobalarında kullanılan özel sistemler ile uygun şartlarda bacası bulunmayan veya havalandırma şartları sağlanamayacağı durumlarda kullanılır. Hermetik cihazlarda yanma için gerekli olan taze hava bir fan yardımı ile dış atmosferden alınıp yanma sonucu oluşan atık gaz aynı sistemle atmosfere atılmaktadır. Yanma olayı tamamen kapalı bir hücre içerisinde gerçekleştiğinden ve yakma havası olarak dış hava kullanıldığından ortamın havalandırılmasına gerek yoktur. Bu cihazlara denge bacalı cihazlarda denilmektedir.
ECA Kombi Modelleri ve Hata Kodları
Fan Hatası
Çözüm:
Eca kombi C1 Arıza Kodu Fan Hatası olduğunu gösteren Eca kombi hata belirtisidir.
Ateşleme Hatası
Çözüm:
Eca kombi C6 Arıza Kodu Ateşleme Hatası olduğunu gösteren Eca kombi arıza kodu
Baca gazı sensör sorunu (açık-kapalı devre)
Çözüm:
Çözüm Baca gazı sensör sorunudur. Açık kapalı devre arızasıdır. Yani bu durumda baca gazı sensörünün yanı sıra sensör kablolarında veya borularında sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm için servisi aramalısınız.
Baca gazı aşırı ısınma problemi.
Çözüm:
Kombide baca gazı sıcaklığının yükseldiğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombiyi kapatıp bir süre bekleyin. Arıza durumunda düzelme olmadı ise “R” konumlu reset düğmesine basın ve kombiyi birkaç defa resetleyin. Resetleme işlemi sonrasında da sorunda düzelmezse arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
Ateşleme arızası.
Çözüm:
Kombi brülöründe alevin oluşmadığını belirten bir arıza kodudur. Gaz vanalarının açık olduğundan, dairenize ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Gaz vanaları açık ve kombinize gaz geliyor ise bir kaç kez resetleme işlemi yapınız. Kombide sorun hala düzelmiyorsa anakart, elektrotlar veya gaz valfinde sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
Hatalı Alev Oluşumu
Çözüm:
Yanlış alev algılandığını belirten arıza kodudur. “R” konumlu reset düğmesine bir kez basarak kombiyi resetleyin. İşlemi sorun düzelmediği sürece 3 kez tekrar edebilirsiniz. Maksimum 3 reset uygulamasından sonra da sorunda düzelme olmadı ise iyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe veya anakartta sorun olabilir. Servisi arayarak uzman yardımı almalısınız.